Rasens Historie

 

 

Rasen har en gammel fascinerende, men blodig historie. Når den Russiske toyen fra begynnelsen var adelens hunder, ble de holdt som selskapshunder før adelsdamene, råttefangere og som levende ringeklokker på de store godsene. De var svært verdifulle og det ble sagt at de var verdt sin egen vekt i gull.

Russerne skulle også være sosiale da de fikk bli med på adelsmennenes ulike sosiale evenement.

Når den russiske revolusjonen brøt ut i 1905, ble både adelsmennene og hundene brutalt henrettet. Bortskjemte, kapitalistiske, verdiløse dyr som konsumerte mat, medens arbeidere ”sultet” sa man.

Etter denne tid ble rasen nesten utrotet.

 

Fra begynnelsen ble rasen kalt Toy terrier eller black and tan terrier, og de få hunder som overlevde har basen for den ras i dag som vi kjenner som Russisk Toy.

Noen sier det er flere raser som deler rasens utspring, som for eksempel: Chihuahua, Yorkshireterrier, Dvergpinscher, og Engelsk toy terrier. Andre mener soldater kan ha tatt med seg små hunder fra utlandet og at de har blitt brukt til utviklingen av rasen, noen plasser har disse hunder blitt brukt og andre plasser har de bare brukt lokale hunder.

 

I mai 1907 var det 11 toy terrier på en utstilling. I Moskva 1923 stilte 2 toy terrier og 1947 stiltes bare 1 ut.

Rasen fantes bare i den korthårete varianten fram til 1958 når en langhåret valp kom til verden, og så dagens lys, Chiki veide 2,5kg og var black and tan, han paret en svartflekkete tispe som fikk 3 langhårete valper. Chiki bodde i Moskva og de ble kalt langhåret Moskva dvergterrier på grunn av at de var så konsentrert i området. Etter denne tid ble de små hundene meget populære og økede dramatisk.

1966 skrevs den første rasestandarden for Russisk Toy og 1967 vistes 100 Russisk Toy på utstilling.

 

Det kom flere dramatiske perioder på 80 og 90 tallet, spesielt for den langhårete typen, når kontakten mellom øst og vest øket kom det inn ukjente raser som gjorde at de ble mer interessant enn de gamle utspringlige rasene.  

1988 kom en ny offisiell rasestandard med den korthårete og langhårete som inngikk i to varianter av rasen. 2001 kom det enda en rasestandard men i 2006 kom den rasestandard som gjelder i dag og er godkjent av FCI og NKK.

 

 

Chiki

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.01 | 00:42

Hei. Jeg har ei lita jente som er blanding av rt og kinesisk nakenhund. Jeg ønsker valper på ho, og vil gjerne parre med en rt. Hva tar du for parring?

...
03.10 | 08:37

Hei 😊 nei jeg planlegger ikke valper til neste år dessverre, men det er sikkert noen andre jeg kjenner som skal.

...
01.10 | 17:56

Er tidlig ute med planleggingen her :)

...
01.10 | 17:55

Hei!:) Meg og min samboer har forelsket oss helt i denne rasen, og har veldig lyst til å skaffe oss en langhåret RT til sommeren 2019. Planlegger du noe til da?

...
Du liker denne siden