Toyens fritidsaktiviteter

Iza hopper høyt !

Møne er gøy!

Jeg hopper og med glede :)

Dette var jo ikke så vanskelig synes Alisa.

Vi har til og med svømmet, i mormors pool.

Da var det dags for en liten sykeltur, alle ivrige på og få komme seg avgårde.

Det er såååå gøy :)

Agility!

 

Først vil jeg skrive litt generelt om Agility. Aglility kan sammenlignes med hinderløp for hester, det er en fartsfylt spennende aktivitet som alle typer hunder kan være med på.

Ordet agility betyr ”evne til å bevege seg hurtig, smidig og lett”, og har sin opprinnelse fra Storbritannia, sporten ble presentert for første gang i London 1978. I Norge ble Agility godkjent av NKK 1986.

 

På banen skal man løpe sammen med hunden og vise veien hvor den skal gå, det er mange type hinder så som: vippe, tunnel, slalåm, bommer, møne, hjulhopp, bord, disse settes sammen til en kombinasjon som man må gå feilfritt og helst fortest for og vinne.

Det finnes to typer klasser, en hoppklasse, der det er hopp, slalåm og tunnel, og en agilityklasse der det er alle hinder som finnes. Du kan stille opp i 3 forskjellige klasser 1, 2 eller 3, den første for de som ikke har konkurrert før, den andre for de som har klart det man skal i klasse 1 og den tredje for de som har klart klasse 1 og 2 med det som kreves. Denne sporten passer utmerket for barn som for voksne, en bra aktivitet for de som har hund, barn men ingen aktivitet, dette synes mange er veldig gøy

 

Nå til meg selv og mine hunder. Jeg trener Agility med Iza og har startet konkurranse et par ganger. Dette synes de er kjempegøy, samtidig som de får bruke hodet trener de fysisk også, det er en veldig god trening og vi får en fornøgd utslitt hund

Iza har jeg trent lengst med og skal forhåpentligvis starte litt konkurranser etter hvert. Hun er veldig ivrig og lærer kjempefort. Alisa har jeg ikke trenet så lenge med enda, så hun får bare se på når Iza skal konkurrere, men hun er og veldig lettlært så det blir nok ikke så lang ventetid for henne.
Russisk toy er perfekt til og brukes i denne sporten, de har lange bein, så de er sjappe som fy, lettlært og veldig interessert i å løpe, leke og hoppe, dette tror jeg kan bli den nye lille hunden som kan komme langt innen denne sport, bare flere får nys om at denne rasen finns og er meget brukervennelig for dette.

 

Andre aktiviteter som vi driver med er sykling, tur i skogen, og på fjellet, leke med spill, sporing,løpe tredemølle på vinterstid når det ikke er like fristende å gå ut for disse små med lite pels. Vi Russiske toy liker og aktiviseres

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.01 | 00:42

Hei. Jeg har ei lita jente som er blanding av rt og kinesisk nakenhund. Jeg ønsker valper på ho, og vil gjerne parre med en rt. Hva tar du for parring?

...
03.10 | 08:37

Hei 😊 nei jeg planlegger ikke valper til neste år dessverre, men det er sikkert noen andre jeg kjenner som skal.

...
01.10 | 17:56

Er tidlig ute med planleggingen her :)

...
01.10 | 17:55

Hei!:) Meg og min samboer har forelsket oss helt i denne rasen, og har veldig lyst til å skaffe oss en langhåret RT til sommeren 2019. Planlegger du noe til da?

...
Du liker denne siden